Een vijver is een prachtige toevoeging aan je tuin. Het geeft een rustgevend gevoel wanneer je buiten geniet van het heerlijke weer. Dit gevoel wordt versterkt wanneer de vijver mooi helder is in plaats van een groene plas erwtensoep.

Net als de tuin is het van belang dat je jouw vijver onderhoud. Indien dit niet gebeurd zal een vijver in de loop der jaren dichtslibben en kan het biologisch evenwicht worden verstoord. Wij krijgen wekelijks klanten in de winkel die het volgende zeggen; Ik heb nog nooit wat aan de vijver gedaan en hij is altijd helder geweest tot aan nu. De vijvers zijn op dat moment vaak zo verzadigd dat alleen een filtersysteem niet de oplossing is. De vijver moet worden schoongemaakt.

Op verzoek trekken wij onze waadpakken aan en herstellen wij de vijver weer in ere. De vissen worden netjes opgevangen in een mobiele quarantaine voorziening. Vervolgens wordt de vijver onder handen genomen. Slib en plantenresten worden verwijderd. Waterplanten worden uitgedund, teruggesnoeid en omgepoot. Eventuele wordt er een filtersysteem toegepast als hier nog geen sprake van is. Uiteindelijk werken wij naar een fris eindresultaat waar de klant in kwestie weer van kan genieten.

Neem gerust en vrijblijvend contact op voor
mogelijkheden tot uw situatie.