Dieren die leven in een "kunstmatige omgeving" zijn helaas sterk afhankelijk van hun houder(s) of hobbyist(en), en kunnen soms verstoord worden door weersinvloeden of andere invloeden van buitenaf. Dit kan leiden tot stress en incidenteel zelfs tot ziekte-uitbraken.

Waterkwaliteit, vogels, eenden, reigers, aanschaf van nieuwe vissen, sterke weersveranderingen, onweer, etc. Dit zijn enkele voorbeelden van factoren die van invloed kunnen zijn op de gezondheid van uw siervissen, koi en overige bewoners.

Wij zijn ervaren op het gebied van de meest voorkomende visziektes en problemen en kunnen indien gewenst op locatie, een situatie analyseren en beoordelen om tot een juiste diagnose te komen. Wij zijn geen dierenarts, maar hebben ons in de loop der jaren middels scholing onder de vleugels van deskundigen en door vele praktijkervaringen, kundig gemaakt in het stellen van een diagnose als ook (wond-) behandeling. Onze medicatie betrekken en verstrekken wij op basis van de laatste ontwikkelingen.

Mocht je een situatie ervaren waarbij je twijfelt of je wilt meer weten over de mogelijkheden, dan kun je vrijblijvend contact opnemen voor een eerste advies.