Problemen als blauwalgen, stankoverlast of massale vissterfte komen steeds vaker voor in openbare wateren. De oorzaak hiervan is onder andere de verandering van het klimaat. Droge warme zomers met weinig regenval of juist zware regenbuien kunnen een grote impact hebben op het water. Daarnaast merken wij vaak dat dit gepaard gaat met te weinig aandacht voor stadsvijvers, grachten of recreatieplassen.

De kwaliteit van water wordt verhoogd door stroming en het toevoegen van zuurstof. Het ondersteund de afbraak van organische stoffen en optimaliseert de zuurstofhuishouding.

De Waterlelie levert grote propellerpompen en of fonteinen (verlichting optioneel) die zowel in een drijvende als een vaste opstelling kunnen worden geplaatst. Ondanks een laag verbruik zijn ze instaat grote watermassa’s in beweging te brengen én te beluchten. Wanneer een vaste opstelling vroeg in het seizoen gaat werken houdt je de kwaliteit van het water in balans.  

Elk project is anders. Het is dan ook van belang de situatie vooraf te bekijken. Op basis hiervan kunnen wij een offerte opstellen die is afgestemd op de praktijksituatie.