Vijverschoonmaak

Een vijver is een prachtige toevoeging aan uw tuin. Het geeft een rustgevend gevoel wanneer u buiten geniet van het heerlijke weer. Dit gevoel wordt versterkt wanneer de vijver mooi helder is in plaats van een groene plas erwtensoep.

Net als de tuin is het van belang dat u uw vijver onderhoud. Indien dit niet gebeurd zal een vijver in de loop der jaren dichtslibben en kan het biologisch evenwicht worden verstoord. Wij krijgen wekelijks klanten in de winkel die het volgende zeggen; Ik heb nog nooit wat aan de vijver gedaan en hij is altijd helder geweest tot aan nu. De vijvers zijn op dat moment vaak zo verzadigd dat alleen een filtersysteem niet de oplossing is. De vijver moet worden schoongemaakt.

Op verzoek trekken wij onze waadpakken aan en herstellen wij de vijver weer in ere. De vissen worden netjes opgevangen in een mobiele quarantaine voorziening. Vervolgens wordt de vijver onder handen genomen. Slib en plantenresten worden verwijderd. Waterplanten worden uitgedund, teruggesnoeid en omgepoot. Eventuele wordt er een filtersysteem toegepast als hier nog geen sprake van is. Uiteindelijk werken wij naar een fris eindresultaat waar de klant in kwestie weer van kan genieten.

Neemt u gerust en vrijblijvend contact op voor
mogelijkheden tot uw situatie.

Voorbeeldproject:

Deze 8-vormige vijver ligt in de tuin van een ouder stel dat zich bij ons in winkel had gemeld. De vijver was erg groen en de één na de andere vis legde het loodje. De vijver is volledig uitgebaggerd (met een dicht geknepen neus) en in ere hersteld. Voor de filtratie is er gekozen voor een Auga Vario Press 14.000 met ingebouwde UVC. Het filter is bovengronds geplaatst zodat zij het filter met de gebruiksvriendelijke spoelfunctie kunnen reinigen.

Voorbeeldproject:

Deze natuurvijver is na jarenlange trouwe dienst zodanig vervuild dat het gehele biologisch evenwicht was verstoord. De vijver is uitgebaggerd en het slib is verwijderd. Uiteindelijk is de vijver aangepoot met zuurstofplanten en een waterlelie. De klant wilde een intern filtersysteem. Er is dan ook gekozen voor een OASE Filtral 6000 UVC.