Rechthoekige koi/siervijvers

Voor het bouwen van rechthoekige vijvers maken wij tegenwoordig gebruik van sandwichpanelen. Allereerst wordt er een fundering gelegd van betonpalen. Op de betonpalen wordt een U-profiel gemonteerd van 1,5 mm gegalvaniseerd staal. Vervolgens worden de op maat gezaagde panelen in het U-profiel geplaatst. De hoeken worden verstevigd met behulp van een binnenhoek- en buitenhoekprofiel. De bovenrand wordt vervolgens afgewerkt met hetzelfde U-profiel als op de fundering. Dit alles resulteert in een super strakke bak dat staat als een huis. Voor de randafwerking zijn verschillende opties mogelijk zoals ‘Chinees Hardsteen’ of ‘Bankirai Hout’.

In een strakke vijver horen geen zichtbare naden of vouwen. Wij meten de binnenmaten op en plaatsen een op maat gemaakte 3D zak van EPDM. Vooraf worden doorvoeren geplaatst voor eventuele retouren, onderwaterverlichting en skimmers.

Het is van belang dat men bij een koivijver een geschikte filtratie toepast. Over het algemeen wordt er gebruik gemaakt van een beadfilter of trommelfiter.

  • Beadfilters zijn gesloten vaten gevuld met beads. De beads zorgen voor een mechanische filtratie. Voor de beadfilter wordt een zeef geplaatst wat de kans op verstoppingen minimaliseert.
  • Een trommelfilter is vergelijkbaar met een zeef in de vorm van een wasmachinetrommel. De trommel wordt voorzien van water aan de binnenzijde en wordt via de buitenzijde teruggevoerd. De trommelfilter is voorzien van een automatische spoelfunctie. Hierdoor heeft u er geen omkijken naar en kunt u alleen nog maar genieten van uw vijver.

Voorbeeld project:

Een prachtig voorbeeld van een koivijver opgebouwd d.m.v. sandwichpanelen in combinatie met een 3D zak. Voor de filtratie is er gekozen voor een beadfiltersysteem met voorfilter.

Voorbeeld project:

De onderstaande siervijver is opgebouwd d.m.v. sandwichpanelen in combinatie met een 3D zak. De portfolio geeft een uitstekend beeld van hoe wij stapsgewijs te werk gaan. Voor de filtratie is er gekozen voor een kamerfilter met voorfilter.

PS: De tegels op de onderstaande foto’s waren nog niet verlijmd!

Voorbeeld project:

Een prachtig voorbeeld van een strakke siervijver die wij in samenwerking met een hovenier hebben geplaatst. Helaas is er alleen een foto van het eindresultaat maar daar draait het uiteindelijk om!