Visziektes

Helaas zijn dieren in een “kunstmatige omgeving” sterk afhankelijk van de houder(s) / hobbyist en kunnen weersinvloeden en/of invloeden van buitenaf soms oorzaak van verstoring, bron van stress en daarmee incidenteel oorzaak van ziekte uitbraak.

Waterkwaliteit, vogels, eenden, reigers, aanschaf van nieuwe vissen, sterke weersveranderingen, onweer, etc. Dit zijn enkele voorbeelden van factoren die van invloed kunnen zijn op de gezondheid van uw siervissen, koi en overige bewoners.

Wij zijn ervaren op het gebied van de meest voorkomende visziektes en problemen en kunnen indien gewenst (evenals de KVH op locatie), een situatie analyseren en beoordelen om tot een juiste diagnose te komen.

Wij zijn geen dierenarts, maar hebben ons in de loop der jaren middels scholing onder de vleugels van deskundigen en door vele praktijkervaringen, kundig gemaakt in het stellen van een diagnose als ook (wond-) behandeling. Onze medicatie betrekken en verstrekken wij op basis van de laatste ontwikkelingen.

Wanneer er zich een situatie voordoet die wij niet zelf kunnen afhandelen, schakelen wij de deskundigheid in van een koidokter of kunnen wij een analyse laten maken in een laboratorium. Deze kan vervolgens leiden tot een gerichtere aanpak van het probleem. Tesamen met de dierenarts / koidokter kunnen wij onze klanten en hun dieren op professionele wijze op de beste wijze bedienen, ten einde de dieren te laten genezen als einddoel.

Mocht u een situatie ervaren waarbij u twijfelt of u wilt meer weten over de mogelijkheden, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen voor een eerste advies. Wij stellen het op prijs als u eerst contact opneemt alvorens langs te komen met een vis.